Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 19.12.2023 09.01

Anna Levy uskoo opetuksen kehittyvän opiskelijoita kuuntelemalla

Asiasanat:

Anna Levy tekee freelancerina tanssikoreografioita teattereihin ja tanssii myös itse. Pisteiden yhdistelyä ja niiden muokkaamista toimivaksi kokonaisuudeksi on tarvittu myös hänen päivätyössään kehittämispäällikkönä ja opetuksen tiekartan luomisessa.

Anna Levy

Anna Levy on aina ollut kiinnostunut kehittämisestä ja laajemmasta näkökulmasta. Hän iloitsee siitä, että HUSissa ymmärretään koulutuksen ja opetuksen tärkeys ja niihin panostetaan vahvasti.

Helsinkiläissyntyinen, Varsinais-Suomessa kasvanut ja pitkään Oulussa asunut Anna Levy on lääketieteen koulutuksen alalla jo konkari.

”Nuorena minua kiinnosti lasten sairaanhoito. Opiskelin sairaanhoitajaksi ja tein töitä lastenklinikalla Oulun yliopistollisessa sairaalassa syöpään sairastuneiden lasten ja vastasyntyneiden vauvojen teho-osastolla.”

Terveystieteitä Anna Levy päätyi opiskelemaan, koska hän on sisäisesti vahvasti kehittäjäluonne.

”Rakastin kliinistä työtä, ihmisten kohtaamista. Minua kuitenkin kiinnosti katsoa asioita myös yhteiskunnallisesti laajasta näkökulmasta. Tiedonjano oli valtava ja se sysäsi minua eteenpäin. Jo maisteriopintojeni aikana ryhdyinkin tekemään väitöskirjaa”.

Anna Levy väitteli Oulun yliopistosta vuonna 2011. Väitöksen aiheena oli Lääketieteen asiantuntijuus koulutuksen eri vaiheissa. Lääketieteen opiskelijoiden yleisorientaatiot, käsitykset hyvän lääkärin ominaisuuksista ja potilastyön hahmottumisesta.

”Tutkin ensimmäisen, kolmannen ja päättävän vuosikurssin hammaslääketieteen ja lääketieteen opiskelijoita. Kiinnostavin löydös oli se, mitä koulutus saa opiskelijassa aikaan, ja kuinka opiskelijaa voi opinpolulla ja sen jälkeen tukea. Kun koulutus- ja teoriatieto sekä kliininen osaaminen lisääntyvät, myös arvostuksen kohteet muuttuvat.”

Työ opetuksen kehittämiseksi jatkuu nyt HUSissa

HUSin tutkimus- ja opetustoiminnan johtoon kehittämispäälliköksi Anna Levy päätyi vuosi sitten työskenneltyään ensin muutamia vuosia MEDigi-hankkeen valtakunnallisena koordinaattorina. Hän oli mukana kehittämässä lääketieteen ja hammaslääketieteen opetuksen kansallista yhteistyötä yli yliopisto- ja tiedekuntarajojen.

”Työ on jatkunut. Pienessä maassa on tärkeää tehdä asioita valtakunnallisesti yhtenäisellä tavalla Nautin työstäni, koska siinä yhdistyvät koulutuksen kehittäminen, laatutyö ja tulevaisuusajattelu. On myös ollut kiinnostavaa nähdä palvelujärjestelmän puoli yliopistomaailman sisällä työskentelyn jälkeen.”

Tutkimus- ja opetusjohdossa mietitään, kuinka vahvistaa opetusta mahdollistavia rakenteita, ja kuinka voidaan paremmin kohdata tulevaisuuden valintojaan tekevä opiskelija tai erikoistuva lääkäri.

”Kuinka olemme parhaiten tukena esimerkiksi pedagogisen ja mentorointikoulutuksen kautta. Pohdimme, mitä välineitä voimme tarjota kouluttajille opiskelijan osaamisen kehittymiseksi. Miten tuemme oppijaa ja luomme psykologisesti turvallisen ympäristön”, Levy kuvailee.

Hän pitää tärkeänä, että opiskelija saa kysyä, sanoittaa epävarmuutta, joka liittyy potilaan hoitoon.

”Haluamme kuulla opiskelijoita. On tärkeää, että tämä viesti välittyy. Halu tehdä yhdessä on avainasemassa.”

Anna Levylle palkitsevaa työssä on se, että koulutus- ja opetusasioiden tärkeyteen on laajasti havahduttu.

”Koulutuksen ja opetuksen kautta voimme ennakoivasti auttaa tilanteessa, jossa resurssit niukkenevat ja hoitojonoja on. Ympärillä oleva yhteistyön ja asiantuntemuksen voima on vahva.”

Teksti ja kuva: Hanna Raijas-Turva

Husari 4/2023

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.